Cel mai rece oraș din România, supranumit Mica Siberie, surclasează Miercurea Ciuc la temperaturi scăzute. Un ger de crapă pietrele ucide peste 8000 de oameni anual. Locuitorii ard soba de la noiembrie până la aproximativ aprilie-mai.
Acesta este cunoscut sub numele de Polul frigului sau Întorsura Buzăului. Zona este numită după cuvântul maghiar Bodzaforduló. Reședința și satele Brădet, Floroaia și Scrădoasa formează orașul din Transilvania.
Din cauza temperaturilor scăzute, oamenii din această parte a țării trec printr-o iarnă extrem de dificilă. O stație meteo din apropiere a înregistrat o temperatură de minus 31 de grade Celsius în februarie 2023. În acel moment, temperatura a fost cea mai scăzută pe care o au cunoscut specialiștii în timpul sezonului hibernal. Conform cetățenilor din Întorsura Buzăului, până și Râul Buzău, care este râul localității, își schimbă brusc cursul în această zonă.
Deoarece gerul persistă zile întregi, unii susțin că de aici provine și denumirea localității. Acesta este motivul pentru care oamenii trebuie să aprindă soba începând cu luna noiembrie și până la Învierea Domnului, sau până la un interval de timp mai lung.
Întorsura Buzăului, orașul cu cele mai mici temperaturi din România Întorsura Buzăului a fost numită Mica Siberie pentru că are cele mai mici temperaturi din România. Pe 8 ianuarie 2015, meteorologii au raportat o temperatură negativă de 34,6 grade Celsius, conform oradesibiu.ro.
În plus, pe 10 ianuarie 2017, termometrele din oraș au indicat o temperatură de minus 32 de grade Celsius. Temperatura cea mai scăzută înregistrată în ultimul sfert de secol a fost de minus 35,8 grade Celsius, conform datelor colectate.